Forum Optymistyczny Świat w rozmiarze xxl Strona Główna Optymistyczny Świat w rozmiarze xxl
Forum Dla Puszystych!Nowo otwarte Forum dla Wszystkich osób XXL!Diety,Porady,Dyskusje,Zloty...Zapraszam!
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Sernik na Gorąco...

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Optymistyczny Świat w rozmiarze xxl Strona Główna -> Książka Kucharska:)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Diablica
Administrator



Dołączył: 29 Mar 2007
Posty: 87
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Katowice

PostWysłany: Czw 16:04, 29 Mar 2007    Temat postu: Sernik na Gorąco...

Kaloryczność: 570 kcal/porcja


Składniki na 12 porcji


Ciasto:

• 40 dag mąki

• szklanka cukru pudru

• 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

• 20 dag margaryny

• 2 jajka

• 4 łyżki kwaśnej śmietany


Masa serowa:

• 1 i 1/4 kg sera białego

• 25 dag masła

• 1 i 1/2 szklanki cukru

• 2 jajka

• 2 żółtka

• 1/2 szklanki mleka

• opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego

• polewa czekoladowa do dekoracji


Etapy przygotowania

1. Ciasto: mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier puder i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać. Dodać miękką margarynę, posiekać nożem, a następnie rozetrzeć dłońmi. Wbić jajka, dodać kwaśną śmietanę i wyrobić ciasto. Uformować kulę, pokroić na 3 równe części.

2. Wszystkie kawałki ciasta rozwałkować, tworząc trzy blaty. Każdy z blatów upiec oddzielnie na blasze wyłożonej natłuszczonym papierem do pieczenia.

3. Masa serowa: ser, cukier, masło, jajka i żółtka zmiksować, przełożyć do rondla. Gotować ok. 20 minut, cały czas mieszając. Mleko wymieszać z budyniem, dodać do masy serowej, gotować, aż masa zacznie gęstnieć. Zdjąć z gazu, masę lekko ostudzić.

4. Na blasze ułożyć blat ciasta, na nim umieścić połowę masy serowej. Następnie ułożyć kolejny blat, pozostałą masę serową oraz ostatni blat. Ciasto udekorować polewą czekoladową.

Mniam:))


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kidia86




Dołączył: 29 Mar 2007
Posty: 2
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Siemianowice

PostWysłany: Wto 15:57, 03 Kwi 2007    Temat postu:

Brzmi niezwykle interesująco ;] szkoda że nie mam talentu kulinarnego bo bym z chęcia go sobie przygotowała ;P będzie trzeba nakłonić kogoś by to zrobił za mnie ;d

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
calkiem-nowa




Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 50
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: wielkopolska

PostWysłany: Pon 23:24, 23 Kwi 2007    Temat postu:

Sad dla mnie obiady to codzienne utrapienie(niestety)czesto nawiedza mnie brak weny tworczej i robie cos na bardzo szybko Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Diablica
Administrator



Dołączył: 29 Mar 2007
Posty: 87
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Katowice

PostWysłany: Wto 12:10, 24 Kwi 2007    Temat postu:

Nie masz pomysłu na obiad?Kup Go:PRazz Pomysł Na... Winiary czy czegos tam:PRazz

Nie no zartuje:)
Ja uwielbiam eksperymenty w kuchni:D a uzalezniona jestem od fast food-ówSmile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
calkiem-nowa




Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 50
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: wielkopolska

PostWysłany: Śro 17:12, 25 Kwi 2007    Temat postu:

Ja kiedys kupilam pomysl na....to by mnie zlinczowali,cos ochydnego.Ja lubie cos nowego w kuchni ale nie moja rodzinka ,grzebiom widelcami i ogladaja jakby mieli g.....o na talezy. jestem niedoceniana wiec zostaje najczesciej przy tradycyjnej kuchni mojej mamy ,dzisiaj zrobilam dszone ziemniaki z sosem koperkowym z jajeczkiem :-)pychotka

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
calkiem-nowa




Dołączył: 20 Kwi 2007
Posty: 50
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: wielkopolska

PostWysłany: Śro 17:13, 25 Kwi 2007    Temat postu:

Moja mama juz nie zyje od wielu lalt ale moje dzieciatka twierdza ze najlepiej gotowala:-)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Diablica
Administrator



Dołączył: 29 Mar 2007
Posty: 87
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Katowice

PostWysłany: Pon 8:21, 07 Maj 2007    Temat postu:

Ale tak chyba jest czesto....Ja tez uwazam ze babcia od strony mamy miala najlepsza kuchnie:) a jakie ciasta robila:D palce lizac:) ehhh szkoda ze juz jej z nami nie ma...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Optymistyczny Świat w rozmiarze xxl Strona Główna -> Książka Kucharska:) Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin